Montsaue. In de buurt van sant Sever.
14 juni 2025 - Montsoué, Frankrijk
Vandaag gaan we naar het zuiden van Frankrijk. Peter heeft een rustige camping gevonden met Nederlandse eigenaren. Het is een afstand van rond 300 km dus goed te doen. Peter wil door de Pyreneeën maar dat durf ik toch niet , ik denk aan 10% omhoog en nog meer omlaag. Dus zoeken we een autoweg. Gaat sneller en volgens mij ook veiliger. Maar we zijn Pamplona nog niet voorbij of we moeten van de autoweg af in verband met wegwerkzaamheden .
Ik zoek een weg om snel weer op de autosnelweg te komen. Maar de eerst keer gaan we een weg op dat kronkelig is ook smal. Bergweg die Peter leuk vindt om te rijden en die ik wilde vermijden. Met uiteindelijk het resultaat dat we uitkomen op de plek dat we de autoweg moesten verlaten. Een rondje gereden.
Nu pakken we een andere weg en hopelijk een goede.
Het is wel een goede weg naar het eerste stuk is een rood met groene weg. De reizigers onder ons weten wel wat dit betekent een mooie toeristische weg met haarspeldbochten en dalingen en stijgingen. Nu hadden we het toch wel helemaal. Maar wel een leuke route door kleine dorpjes. We moeten zelf een keer stoppen om een bier met zijn koeien door te laten
Op het eind van deze weg komen we op de A 121 een weg die veel beter te rijden is . En zo komen we rond vier uur op de camping aan. En we hebben 360km gereden.
We werden heel vriendelijk onthaald en de camping was in de tuin van de Nederlandse eigenaren die hier zijn komen wonen en van hun huis twee gittes hebben gemaakt en verder op een grasveldje 6 plaatsen voor caravans en drie voor campers.
Harrie en Adrie de aardige eigenaren
Lambert:14 juni 2025Wat avontuur bij het rijden hoort erbij, toch goed gearriveerd . Waar in zuid Frankrijk . Buurt van Lourdes?
Coby en Wim:14 juni 2025Lijkt op de 7 heuvelentocht maar iets zuidelijker. Toch wel weer iets speciaals om mee te maken. En nu toch zeker een drankje.
Margriet Wuisman:15 juni 2025Lambert, we staan iets onder M.ont de Marsan en boven Lourdes
Margriet Wuisman:15 juni 2025Zeker Wim, dat hadden we wel verdient. En dan nu even rustig aan doen.